5 vragen aan Erik

Eerder stelden we consultants Constantijn & Janneke al 5 vragen, deze maand zetten we Erik in het zonnetje! We hebben hem dezelfde 5 vragen gesteld over zijn werk bij Plus. Hij is nu bijna een jaar het werk voor Plus en heeft het enorm naar zijn zijn. We zijn super blij met Erik in ons team van consultants!

1. Je bent nu bijna een jaar aan het werk bij Plus. Hoe bevalt het tot nu toe?

Uitstekend! Ik vind het fijn om in een hecht team te werken. Ik heb fijne collega’s en de werksfeer is heel goed. Het is gezellig en iedereen wil het beste voor elkaar. Het werk zelf is erg veelzijdig en dat spreekt me aan. Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod waar je je elke keer in mag verdiepen.

Omdat ik het leuk vind om me breed te oriënteren sluit  die veelzijdigheid goed bij mijn persoonlijkheid aan. In deze baan heb je te maken met veel verschillende vlakken van een project. Je bent namelijk bezig met de technische kant, business management, relaties met de klant en de financiële zaken. Dit maakt het enorm divers. Met het aansluiten van nieuwe collega’s merk ik ook dat ik veel geleerd heb in het afgelopen jaar. Een voorbeeld is het indienen van subsidieaanvragen, dit kan als nieuwe consultant nog best spannend zijn. Voor mij is die spanning nu weg, maar die merk ik dan wel weer bij nieuwe collega’s. Leuk om dat zo te ervaren!

2. Je houdt je bezig met het bedenken van dienstverlening voor startups. Kun je daar wat meer over vertellen?

We zijn vooralsnog voornamelijk aan het nadenken over hoe we dit exact vorm kunnen geven. Plus Projects wilt écht impact maken startups zijn een goede bron van uitstekende, nieuwe ideeën. We kunnen met onze kennis  een rol spelen in de financiering van deze ideeën. Momenteel is er bijvoorbeeld één klant waar we, nog voordat de B.V. was opgezet, al betrokken waren. We hebben via de MIT: Haalbaarheidsprojecten subsidie de klant op weg kunnen helpen. Dat gaat nu hartstikke goed! Ook hebben wij ons kort geleden bij Techleap aangesloten, een hub voor beginnende ondernemers. Dit maakt het makkelijker om contacten te leggen met beginnende ondernemers om zo beter hun wensen in kaart te brengen.

3. Wat maakt de rol als consultant bij Plus Projects onderscheidend? 

Ik heb niet veel ervaring met het werk bij een ander consultancy bureau maar wat ik wel heel fijn vind bij Plus is dat een persoonlijke aanpak centraal staat. Bij Plus ben je als consultant eerder verantwoordelijk voor het hele proces rondom een subsidieaanvraag in plaats van dat je alleen maar aanvragen uitschrijft. Je probeert uit te gaan van de situatie van de klant en hoe zij werken. Het aanvragen van subsidies en de bijbehorende administratie kan bijvoorbeeld ook voor het bedrijf best veel tijd kosten. Als Plus consultant probeer je daarom de processen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de klant. We gaan bij Plus net een stapje verder in het bieden van service en daarin staat de klant centraal.

4. Wat is je ambitie en hoe helpt je werk als consultant bij Plus Projects je daarbij?

Ik heb niet zozeer een specifieke ambitie maar ik zie het als belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen als individu. Zelf heb ik een brede interesse en kan me de ene dag in het ene onderwerp verdiepen en de volgende dag in het andere. Het werk bij Plus is veelzijdig en er komen veel onderwerpen voorbij die mijn interesse wekken. Momenteel ben ik voornamelijk bezig met het leren over agile softwareontwikkeling om de klanten die software ontwikkelen beter te kunnen ondersteunen.  Persoonlijke ontwikkeling is bij Plus erg belangrijk en wat je als consultant wilt bereiken staat centraal.

5. Tot slot; wat doe je zoal in je vrije tijd?

Ik ben de laatste tijd veel aan het zwemmen! Ik mik op 3 tot 4 keer in de week als het even kan. Ik heb jarenlang waterpolo gespeeld en gezwommen maar had dit al even niet meer gedaan. Dit jaar heb ik het trainen weer opgepakt.

Verder ben ik een fan van bordspellen. Als ik met vrienden een weekje weg ga dan komt er vaak een ruime selectie aan spellen langs. Het meeste doe ik Magic: The Gathering waarvoor ook het leuk is om bij de lokale spellenwinkel langs te gaan als ze events organiseren. Binnenkort gaan we ook een spellenavond organiseren met Plus! Daar heb ik veel zin in. 

 

Na de antwoorden op deze 5 vragen benieuwd wat Erik voor u kan betekenen? Plan zo een afspraak in.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden