5 vragen aan Constantijn

Deze week zetten we Constantijn in het zonnetje! Hij werkt nu bijna een jaar bij Plus en we hebben ‘5 vragen aan Constantijn’ hierover gesteld. 

1. Je bent nu bijna een jaar aan het werk bij Plus. Hoe bevalt het tot nu toe? 

Goed! In het begin was het even wennen maar nu zit ik helemaal op mijn plek. De baan als consultant bij Plus is afwisselend, uitdagend én ook heel gezellig. Het is erg leuk om bij veel bedrijven zien wat ze doen. Ik leer veel en moet veel weten over zaken die eerder nog onbekend voor mij waren, zoals programmatuur en code schrijven bijvoorbeeld. Deze stof moet je vervolgens snel eigen maken om een goede aanvraag te schrijven en een gesprekspartner voor de klant te zijn. Bovendien werken we binnen zeer uiteenlopende branches, waaronder ook de chemische sector. Mijn achtergrond is procestechnologie en ik vind het leuk om te zien dat er een link is tussen mijn opleiding en het consultancy werk bij Plus. Door mijn achtergrond kan ik makkelijk de onderliggende gedachte herkennen, dat maakt mijn rol bij bedrijven binnen de chemische sector onderscheidend. Al met al is geen dag hetzelfde en heb ik plezier in mijn werk, lang verhaal kort: het bevalt dus goed! 

2. Je bent momenteel bezig met het ontwikkelen van een E-guide voor de WBSO. Kun je daar wat meer over vertellen?

De WBSO is een goed voorbeeld van afwisselend werk omdat deze regeling breed en toegankelijk is. De regeling is ontworpen voor alle bedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen waardoor je van alles tegen komt. Maar, er komen ook best wel wat zaken bij kijken, bijvoorbeeld een goede administratie en schrijven op de juiste posten. Momenteel hebben wij een PDF-bestand met 23 pagina’s waarin we heel uitgebreid uitleggen hoe de WBSO werkt. Dus wij dachten; dat kan beter! Hoe kunnen we op een hap-klare manier de juiste informatie bij de klant krijgen? Nu ben ik dus bezig met het ontwikkelen van een webpagina waar de klant gericht op onderwerp kan vinden welke informatie hij of zij nodig heeft. Zo maken we het minder saai en lekker informatief! Handleidingen zijn ouderwets, dat kunnen wij beter. Ik vind het leuk om dit project naast mijn werk als subsidieadviseur op te pakken. Het is is een fijne afwisseling. 

3. Wat maakt de rol als consultant bij Plus Projects onderscheidend? 

Consultancy bij Plus Projects is afwisseling. Bij Plus is het niet zo snel saai. We werken in een klein, hecht team. We kennen elkaar goed en dat maakt het erg gezellig. Verder zijn we allemaal nog jong! Iedereen is aan het leren en we pakken het allemaal snel op dus dat zorgt voor een fijne dynamiek. We helpen en ondersteunen elkaar omdat we allemaal tegen dezelfde vragen of antwoorden aanlopen. We hebben écht iets aan elkaar en dat maakt voor mij het werk bij Plus extra leuk! Het is gewoon écht gezellig. 

4. Wat is je ambitie en hoe helpt je werk als consultant bij Plus Projects je daarbij?

Mijn overkoepelende ambitie is dat ik gelukkig ben! Ik ben nooit echt een carriere tijger geweest en ik heb niet de ambitie om een manager te zijn, 10k per maand te verdienen of op hawaii te wonen. Voor mij is het belangrijk om lol te hebben op het werk en iets te doen wat me boeit en blijft uitdagen. Mijn doel bij Plus is om een portfolio van klanten op te bouwen die ik kan helpen met al hun projecten. Dus niet alleen op het gebied van subsidies maar ook op basis van bijvoorbeeld innovatie- of projectmanagement. Ik vind het belangrijk om verbonden te zijn met een bedrijf en voor mij staat samenwerking centraal. Gelukkig kan dit bij Plus! Ik vind het leuk om een kijkje te nemen in verschillende keukens en van uiteenlopende projecten te proeven. Centraal moet staan: bedrijven helpen met  innoveren en verduurzamen. Het gaat er om dat je samen verder komt. Dus een ambitie is moeilijk te zeggen, ik wil iets doen waar ik blij van wordt en waarin het draait om samenwerken en verder komen. 

5. Tot slot; wat doe je zoal in je vrije tijd?

Door de weeks doe ik niet zo veel. Ik werk fulltime en wanneer ik thuis kom na het werk vind ik het leuk om lekker te koken. In het weekend kook ik ook erg graag of ga ik samen met mijn vriendin lekker uit eten. Ik haal heel veel plezier uit goed tafelen, lekker eten en nieuwe smaken ontdekken. Ik kook nooit met een recept en ik hou van experimenteren. Op dit moment kook ik veel aziatisch. Ook zijn Iris (mijn vriendin), mijn vrienden en ik erg fan van bordspellen! Samen met mijn vriendin speel ik bijvoorbeeld graag ticket-to-ride en met vrienden organiseren we vaak een spellenavond. Zo zijn we laatst met z’n allen naar de TonTon Club in Amsterdam geweest. 

 

Wilt u graag meer weten over de E-guide voor de WBSO? Of wilt u over een lopend project binnen innovatie of duurzaamheid sparren? Neem contact op met Constantijn van Eck!

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden