WBSO: fiscale regeling voor research en development

Bedrijven in Nederland – van starters, zelfstandige ondernemers (ZZP’ers) en MKB-bedrijven tot multinationals – kunnen de financiële gevolgen van R&D-projecten verlichten met de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). De WBSO is een fiscale regeling die technisch innovatieve bedrijven ondersteunt. Met de WBSO krijgen bedrijven een vergoeding voor de loonkosten van werknemers die S&O-werk verrichten, evenals kosten en uitgaven die hiermee gepaard gaan. Het fiscale voordeel voor zowel loonkosten als andere kosten en uitgaven voor R&D kunt u verrekenen via de loonbelasting.

Korting op R&D loonkosten

De fiscale regeling voor technisch innovatieve bedrijven biedt een aantrekkelijke korting op de kosten van R&D. Ondernemers hebben de keuze tussen twee opties als het gaat om de kosten en uitgaven gemoeid met het speur- en ontwikkelwerk: een forfaitair bedrag of de werkelijke kosten en uitgaven. 

Heb je vragen over het aanvragen, uren schrijven en verantwoorden? We hebben de eGuide voor de WBSO ontwikkeld om het makkelijker te maken. Hier krijg je alle informatie die je nodig hebt voor een succesvol verloop. 

E-Guide WBSO

WBSO en Innovatiebox

Wanneer u zich kwalificeert voor de WBSO, de fiscale regeling voor technisch innovatieve bedrijven, dan kan dit tevens het toegangskaartje vormen voor de Innovatiebox. Maar dit is wel afhankelijk van de omvang van uw onderneming. Voor het innovatieve bedrijfsleven is de innovatiebox is een interessante belastingmaatregel, omdat men hiermee een korting op de te betalen vennootschapsbelasting kan verkrijgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen de WBSO? Neem contact op via info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden