Support International Business (SIB)

MKB-bedrijven in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Support International Business (SIB). Met deze regeling kunnen zij hun activiteiten financieren om hun zakelijke kansen in een specifiek buitenland (doelland) te vergroten. Zij moeten daarbij al weten waar zij hun eigen producten of diensten op de markt willen brengen en beschikken over de ambitie en capaciteit om echt de stap naar het buitenland te zetten.

 

Er zijn meerdere instrumenten onder de SIB. Hieronder staan ze kort benoemd.

  • SIB Collectieve activiteit – samen naar handelsmissies en beurzen

U doet samen met andere bedrijven mee aan een missie of beurs in een specifiek land. Uw doel is om uw product of dienst te promoten bij mogelijke klanten in uw doelland. U komt op deze manier ook in contact met samenwerkingspartners en investeerders.

  • SIB Individuele beursdeelname

U doet met uw eigen bedrijf individueel mee aan een beurs in een specifiek land. Uw doel is om uw product of dienst te promoten bij mogelijke klanten in uw doelland. U komt op deze manier ook in contact met samenwerkingspartners en investeerders.

  • SIB Marktentree

U start in uw doelland, met hulp van een externe deskundige, met het opzetten van nieuwe activiteiten. Deze zijn gericht op het positioneren van uw product of dienst. De expert introduceert u in het doelland onder andere bij relevante lokale partijen.

  • SIB Coaching

U leert, met hulp van een coach, hoe u uw uitvoer naar het doelland het beste organiseert. Met deze coach kunt u sparren over uw vragen. Na de coaching bezit u voldoende kennis om bijvoorbeeld zelf een exportplan te schrijven.

  • SIB Kennis en vaardigheden

U doet, samen met een expert, kennis op over de juridische en fiscale situatie in uw doelland. U kunt ook een marktonderzoek laten uitvoeren over de sector in het doelland of exportkennis krijgen via trainingen.

  • SIB Alternatieve markten

Bent u getroffen door de oorlog in Oekraïne of de sancties tegen Rusland en de daaruit volgende handelsbeperkingen? Deze subsidie kunt u onder andere gebruiken als u op zoek wilt gaan naar een vervangende markt.

De subsidie bedraagt enkele duizenden euro’s. ‘Groene’ SIB activisten geven de mogelijkheid tot extra SIB-subsidie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de SIB-subsidie? Neem dan contact met ons op via info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden