Subsidieregeling Praktijkleren

Heeft u werknemers in dienst die een leerwerk-, bbl-, of duaal traject volgen, dan komt u in aanmerking voor de subsidie Praktijkleren. Dan is per leerwerkplaats in een maximale subsidie van EUR 2.700 per schooljaar mogelijk. Het doel van de Subsidieregeling Praktijkleren is het stimuleren van werkgevers tot het faciliteren van praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen. Deze regeling vervangt namelijk de WVA Onderwijs vanaf 2014.

Praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen

De subsidieregeling Praktijkleren biedt steun voor verschillende trajecten en niveaus:

 • vmbo & mbo
  BBL trajecten of  leer-werktraject waarbij de werkcomponent onderdeel uitmaakt van de opleiding.
 • hbo
  Studenten die een hbo-opleiding volgen in de techniek (inclusief landbouw en natuurlijke omgeving), bestaande uit een combinatie van leren en werken. Bovendien moet de werkcomponent onderdeel uitmaken van de opleiding (duaal of deeltijd-hbo).
 • wo
  Promovendi die tijdelijk zijn aangesteld of een arbeidsovereenkomst hebben bij een universiteit of een instituut van de KNAW of NWO. Anderzijds werknemers van een privaatrechtelijke rechtspersoon die promotieonderzoek doen of een opleiding tot technologisch ontwerper volgen.

  Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

  Aanmelden

Subsidie Praktijkleren aanvragen?

Jaarlijks kunt u per leerwerkplek een subsidie van maximaal EUR 2.700 aanvragen.  Dus om in aanmerking te komen voor subsidie dient u een administratie bij te houden die uw begeleiding van de werknemer in het leerwerktraject aantoont.

Wanneer aanvragen en uw administratie inrichten?

Jaarlijks kunt u tot en met 15 september een aanvraag indienen voor het eraan voorafgaande schooljaar. Maar per werknemer houdt u gedurende het jaar een administratie bij van de begeleiding.

Meer weten over praktijkleren?

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden met de subsidie Praktijkleren voor praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen? Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieadvies en projectplanning op nationaal en internationaal niveau. Dus neem contact op met Marjolein Nijhuis:

Contact

 

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de…

De OPZuid subsidieregeling is voor mkb-ondernemers uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) om de ontwikkeling…

Wilt u investeren in het verbeteren van het energielabel van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan biedt…

Het doel van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) is het leveren…

MKB Idee is een regeling waarmee de overheid mkb’ers wilt stimuleren meer te investeren in…