SIDN fonds – Een sterk internet voor iedereen

Het SIDN-fonds in het kort

Het SIDN-fonds, opgericht door Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), ondersteunt mensen, bedrijven, organisaties en onderzoekers bij het uitvoeren van projecten die het internet versterken en nieuwe mogelijkheden bieden voor de toepassing van internet. Daarnaast is het van belang dat projecten een economische en maatschappelijke meerwaarde hebben.

Doelstellingen van het SIDN-fonds

Het SIDN-fonds investeert in grensverleggende projecten op het snijvlak van technologie en samenleving. SIDN steunt projecten die een toepassing van een bestaand idee in een nieuwe context, een nieuwe toepassing van digitale technologie of een geheel nieuw idee betreffen. Daarnaast moeten projecten bijdragen aan één van de volgende doelstellingen:

  • Versterking van het internet

SIDN fonds draagt bij aan een krachtig internet. Een open en vrij internet dat voor iedereen toegankelijk is. Een internet waarop mensen kunnen vertrouwen en bouwen en dat optimaal wordt benut, omdat mensen zich veilig voelen om vrij met elkaar te communiceren, samen te werken en informatie te delen. Daarom ondersteunt SIDN innovatieve toepassingen van digitale technologie en software/hardware die het internet versterken, met als doel dat het voor alle gebruikers toegankelijk is.

  • Empowerment van de gebruiker

SIDN Fonds ondersteunt initiatieven die het bewustzijn over het internet vergroten, waardoor internetgebruikers op een verantwoorde en vrije manier kunnen het inertnet gebruiken.

  • Tech for Good

SIDN fonds stimuleert creatief en innovatief gebruik van internet, waarmee maatschappelijke en/of economische impact wordt gerealiseerd. Hieronder vallen projecten die innovatieve oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken (bijvoorbeeld op het terrein van onderwijs, zorg, duurzaamheid of online veiligheid) en die maatschappelijke, economische en/of democratische participatie van mensen versterken.

Subsidie aanvragen

  • Alleen de beste aanvragen zullen gehonoreerd worden.
  • De bijdrage vanuit het fonds bedraagt max. 10.000 euro.
  • De maatschappelijke impact van een project geldt hierbij als belangrijkste criterium.
  • Bij de aanvraag wordt gevraagd een videopitch mee te sturen waarin het project wordt omschreven.
  • De selectieprocedure voor aanvragen in de categorie “Pioniers” neemt (na sluiting van de call) circa 6 weken in beslag.
  • Projecten moeten binnen een half jaar na startdatum worden afgerond.
  • Er geldt geen hard plafond voor het aantal te honoreren aanvragen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het SIDN fonds? Neem dan contact met ons op via info@plusprojects.nl.

 

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Volg onze LinkedIn pagina of meld je aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden