Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is bedoeld om investeringen in kleinschalige duurzame warmteproductie  te vergemakkelijken. De subsidie kan worden aangevraagd voor zonneboilers en warmtepompen die op een lijst met vooraf goedgekeurde apparaten staan.

Subsidievoorwaarden ISDE

De regeling is beschikbaar gesteld voor iedereen die hierin wil investeren, dus ook particulieren, verenigingen en stichtingen. Voor zakelijke aanvragers geldt het volgende:

  • De subsidie moet worden aangevraagd vóór het aangaan van de investeringsverplichting.
  • Binnen twaalf maanden na verlening van de subsidie moet het apparaat in gebruik genomen zijn en de definitieve vaststelling aangevraagd worden.
  • Na vaststelling wordt de subsidie uitbetaald.
  • De aanvrager kan na toekenning wel een voorschot op de subsidie aanvragen en daarmee al vroegtijdig profiteren van de subsidie.
Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden

Hoogte van subsidiebedrag

Het subsidiebedrag is € 500 of hoger en is afhankelijk van het type investering. Voor een biomassaketel is de subsidie bijvoorbeeld minimaal € 3.200. Door de specificaties op de lijst is het subsidiebedrag bij een bepaalde investering vooraf direct duidelijk.

Wanneer aanvragen?

Tot en met 2020 wordt elk jaar opnieuw budget beschikbaar gesteld voor de ISDE subsidie. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot het subsidieplafond is bereikt.

 

Meer weten over de ISDE?

 Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieadvies en projectplanning op nationaal en internationaal niveau. Wij leveren maximaal subsidieadvies voor duurzame en innovatieve projecten van onze klanten. Wilt u meer weten over de investeringssubsidie duurzame energie? Neem dan contact op met Vincent Esposto via +31 (0)6 3410 1096 of esposto@plusprojects.nl

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de…

De OPZuid subsidieregeling is voor mkb-ondernemers uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) om de ontwikkeling…

Wilt u investeren in het verbeteren van het energielabel van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan biedt…

Het doel van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) is het leveren…

MKB Idee is een regeling waarmee de overheid mkb’ers wilt stimuleren meer te investeren in…