Subsidieregeling Indirecte emissiekosten (ETS)

Heeft u als ondernemer hogere elektriciteitskosten door emissiehandel en bent u actief in de primaire industrie? Dan kunt u hiervoor via de subsidieregeling Indirecte emissiekosten ETS (Emission Trading Scheme) compensatie ontvangen.

Subsidieregeling Indirecte emissiekosten ETS in het kort

Ondernemingen die te maken krijgen met hogere elektriciteitskosten door emissiehandel kunnen de subsidie aanvragen. Zij hebben te maken met concurrentie uit landen waar geen hogere elektriciteitsprijzen gelden door CO2-kosten. 15 bedrijfstakken komen hiervoor in aanmerking. Dit zijn onder andere producenten uit de aluminium-, staal-, kunstmest-, papier- en kunststoffensector.

Budget

Het totale beschikbare subsidiebedrag voor 2020 bedraagt € 105,6 miljoen. Dit compenseert kosten gemaakt in 2019. Als het geclaimde budget groter is dan het beschikbare budget, worden de aanvragen met een gelijk percentage gekort.

Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

Aanmelden

Aanvragen

U kunt subsidie aanvragen van vrijdag 14 februari 2020 9:00 uur tot woensdag 15 april 2020.

 

Meer informatie over de Subsidieregeling Indirecte emissiekosten ETS?

Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieadvies en projectplanning op nationaal en internationaal niveau. Wij leveren maximaal subsidieadvies voor duurzame en innovatieve projecten van onze klanten. Neem voor een persoonlijk advies contact op met David Paul Doornbos via 06-5136 7024 of doornbos@plusprojects.nl.

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de…

De OPZuid subsidieregeling is voor mkb-ondernemers uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) om de ontwikkeling…

Wilt u investeren in het verbeteren van het energielabel van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan biedt…

Het doel van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) is het leveren…

MKB Idee is een regeling waarmee de overheid mkb’ers wilt stimuleren meer te investeren in…