Starters International Business (SIB)

Mkb-ondernemers met geen of weinig ervaring op het gebied van internationaal zakendoen, kunnen gebruik maken van de Starters International Business (SIB). Daarmee kunnen ze gebruik maken van verschillende instrumenten om hun internationale ambities te ondersteunen.

Instrumenten voor internationaal zakendoen

  • Coachingsvouchers: Met een adviseur onderzoekt u uw mogelijkheden in het buitenland en werkt u naar een concreet actieplan toe. De voucher is 6 maanden geldig. Daarnaast heeft de voucher een totaalwaarde van € 2.400 (exclusief btw).
  • Missievouchers: Voor deelname aan een meerdaagse uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. De activiteit waarvoor u een aanvraag indient moet binnen 12 maanden plaats vinden. Tot slot is de waarde van de voucher maximaal € 1.500 of 50% van de deelnameprijs.
  • Kennisvouchers: Voor het inhuren van juridisch en fiscaal adviseurs die bekend zijn met de regelgeving in het exportland. Zo is de voucher 6 maanden geldig. Daarnaast heeft de voucher een waarde van maximaal € 2.500 (exclusief btw) of 50% van de advieskosten.
  • Marktentree vouchers: Voor begeleiding bij het betreden van een nieuwe markt. Daarom kunt u met deze voucher met korting een externe deskundige inhuren die u begeleidt. Tot slot is de voucher een tegemoetkoming van 50% in de kosten tot een maximum € 2.500.
  • Altijd op de hoogte van het laatste subsidienieuws? Meld u aan voor de Plus Projects nieuwsbrief:

    Aanmelden

Meer informatie?

Wilt u meer weten over subsidies bij export en internationaal zakendoen met SIB? Plus Projects heeft 15 jaar ervaring met subsidieaanvragen en advies op nationaal en internationaal niveau. Neem contact op met Marjolein Nijhuis via 06-4127 7978/nijhuis@plusprojects.nl.

De subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de…

De OPZuid subsidieregeling is voor mkb-ondernemers uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) om de ontwikkeling…

Wilt u investeren in het verbeteren van het energielabel van een bestaand bedrijfsgebouw? Dan biedt…

Het doel van de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) is het leveren…

MKB Idee is een regeling waarmee de overheid mkb’ers wilt stimuleren meer te investeren in…