eia mia subsidie 2016Investeert u in milieuvriendelijke en/of duurzame bedrijfsmiddelen? Dan helpen wij u graag om daarvoor subsidie te krijgen via de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en de Vamil regeling (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen)!

Extra aftrek voor milieuvriendelijke ondernemers

BREEAM, LEED of GPR gecertificeerde bouw, FSC/PEFC hout in meubelen, duurzaam tapijt, groene daken. Een greep uit de praktijkvoorbeelden van investeringen die subsidiabel zijn via de MIA/Vamil. De MIA/Vamil is bedoeld om duurzaam investeren door ondernemers te stimuleren. Afhankelijk van het type investering kunt u tot 36% van de investeringskosten afgetrekken van de fiscale winst. Hiermee levert de MIA een netto voordeel op van maximaal 9%.

Investeringen versneld afschrijven

De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75% van de milieu-investering op een willekeurig moment af te schrijven. Dit levert een liquiditeit- en rentevoordeel op (de RVO berekent dit op ca. 3%). De Vamil vraagt u altijd tegelijk aan met de MIA.

Ook aftrek voor energiezuinige investeringen

Ook investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen wordt door de overheid gestimuleerd, via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Lees hier meer over deze regeling.

Actueel MIA

  • De MIA in 2016 08-01-2016

    Op 30 december 2015 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de nieuwe Milieulijst voor 2016 gepubliceerd. Hierin zijn de alle mogelijke opties opgenomen waarvoor Milieu Investeringsaftrek (MIA) aangevraagd kan worden. Ondernemers kunnen daarmee gebruik maken van een interessante aftrek van de vennootschapsbelasting of inkomensbelasting. In 2016 zijn er een paar interessante wijzigingen.

  • Wijzigingen in Milieulijst 2015 16-01-2015

    Eind december 2014 heeft de Rijksdienst van Ondernemend Nederland de nieuwe milieulijst voor 2015 gepubliceerd. Op deze milieulijst staan alle investeringen die in 2015 in aanmerking komen voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA).  Ten opzichte van 2014 zijn er enkele belangrijke wijzigingen.

  • Subsidie op uw kantoorinrichting? 13-07-2015

    Gaat u investeren in nieuwe kantoorinrichting zoals bureaus, kasten en tafels? Hierin is in veel gevallen duurzaam hout verwerkt. De overheid stimuleert het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in de vorm van fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA).